Rodzinna atmosfera, profesjonalna obsługa i wyśmienita kuchnia Hotelu Zamek Gniew sprawią, że święta spędzone w naszym obiekcie pozostawią Państwu niezapomniane wrażenia.... Zasmakujcie ducha historii i przeżyjcie ten czas Świąt Wielkiej Nocy w naszym Hotelu z dala od zgiełku wielkich miast
W pakiecie świątecznym:
- 3 Noclegi w komfortowych pokojach Hotelu Zamek Gniew
- Tradycyjne Śniadanie Wielkanocne - specjalnie przygotowane przez szefa kuchni
- 3 Świąteczne obiadokolacje w formie bufetu w restauracji hotelowej
- Przygotowywanie ozdób wielkanocnych i koszyczków ze święconką ( możliwość nabycia koszyków w hotelu )
- Warsztaty kulinarne z szefem Kuchni
- Przejażdżki powozem ulicami Starego Miasta
- Spacer po Zamku przy blasku pochodni
- „Tajemnice Zamku Gniew” – czyli gra historyczno - przygodowa o nagrodę Złotego Kurczaka, moc ducha i sprawność ciała krzepiąca, dla kilku zastępów w Zamku Gniew czyniona.
- 10% rabat na zabiegi w SPA
Dostęp do strefy basenowej
- basen wewnętrzny z dwoma stanowiskami do masażu wodnego, jacuzzi, strefa saun oraz pomieszczenie wypoczynkowe z tężnia solną
Ponadto do dyspozycji Gości:
Nordic walking, Sala zabaw; dla najmłodszych dostępny codziennie w godzinach od 9.00 do 20.00, Wycieczki rowerowe malowniczymi szlakami obfitującymi w atrakcje przyrodnicze i kulturowe terenu gminy Gniew,
Na życzenie Gości zapewniamy: łóżeczko dla dziecka, dodatkową pościel, przewijak, krzesełko do karmienia.
Cena pakietu (3 noclegi dla 2 os w pokoju 2 os.)
Pokoje 2 os w hotelu Pałac Marysieńki 1440 zł
Pokoje 2 os w hotelu Rycerskim 1740 zł
Pokoje 2 os w hotelu Rycerskim z Balkonem 1840 zł
Pokoje 2 os w Zamek komnaty 1999 zł
Pokoje 2 os w hotelu Zamek komnaty – apartamenty 2200 zł
Dziecko (5-12 lat)** - 365 pln
Dziecko do lat 5 - gratis w ł€zku z rodzicami
W celu rezerwacji pokoju prosimy o kontakt z recepcją hotelu tel. 58 535 38 80 lub e-mail: recepcja@zamek-gniew.pl
Program Pobytu Wielkanocnego
Piątek
17:00 – 20:00 Obiadokolacja
20:00 – 22:00 Wspólne ogniskowanie
Sobota
7:00 – 11:00 Świąteczne śniadanie bufetowa
13:00 – 16:00
Przejażdżki powozem po Starym Mieście
Miejsce : chata grillowa
- dodatkowo ognisko z grzańcem zamkowym
14:00 – 16:00
- Przygotowywanie ozdób oraz koszyczków wielkanocnych
( możliwość zakupienia koszyczka wielkanocnego w recepcji hotelu)
- Wspólne gotowanie i pokaz kulinarny w wykonaniu Szefa Kuchni
Miejsce : Sala Refektarz - Zamek
17:00 Poświecenie potraw w Kaplicy Zamkowej ( możliwość zakupienia koszyczka wielkanocnego recepcji hotelu)
17:30 – 19:30 Świąteczna obiadokolacja w formie bogatego bufetu
Miejsce : Restauracja Kolumnowa w hotelu Rycerskim
Niedziela
08:00–11:00 Specjalnie przygotowane przez szefa kuchni Śniadanie Wielkanocne
Miejsce : Sala Dziedzińca - Zamek
11:00 – 15:00 „Tajemnice Zamku Gniew” – czyli gra historyczna - przygodowa o nagrodę Złotego Kurczaka
15:00 – 17:00 Świąteczne ognisko z pieczonym prosiakiem, żurem świątecznym oraz z pieczeniem kiełbasek
Miejsce : Park historii
15:15 – Poszukiwanie jajek wielkanocnych( dla najmłodszych )
Miejsce : Park historii – ognisko
- dzieci poszukują pochowanych jajek na wodę
18:00 – 20:00 Świąteczna obiadokolacja w formie bufetu
Miejsce : Restauracja Kolumnowa w hotelu Rycerskim
20:30 Nocny spacer z pochodniami po Zamku ( 2 grupy spotkanie na dziedzińcu zamkowym)
Poniedziałek
08:00 – 12:00 Specjalnie przygotowane przez szefa kuchni Śniadanie Świąteczne
*w przypadku złych warunków pogodowych, Hotel zastrzega sobie zmianę w programie.
Śniadanie Wielkanocne
Bufet Ciepły:
Żur na białej kiełbasie z chrzanem
Biała kiełbasa smażona z cebulą podlana białym winem
Biała kiełbasa wędzona
Bigos myśliwski
Placki ziemniaczane podane z pastą twarogową i jajem sadzonym
Jajka sadzone na toście z bekonem
Z wędzarni zamkowej:
Półgęsek wędzony z zamkowej wędzarni
Schab wędzony, marynowany w palonych warzywach
Boczek wędzony nacierany czosnkiem i majerankiem
Wędzona pierś z indyka w miodowej glazurze
Rolada z łopatkami szpikowana, słoniną nacieraną czosnkiem
Rozbef wołowy wędzony
Bufet zimny:
Szynka z dzika, szpikowana słoniną
Łopatka z sarny w miodzie
Schab z dzika w jałowcu
Indyk pieczony podany z sosem żurawinowo - winnym
Pasztet wieprzowy z polędwiczkami z jelenia
Pasztet z dziczyzny z borowikami
Pasztet z gęsiny z pistacjami
Pasztet z dzikiego ptactwa z żurawiną otulany słoniną w ziołowej otoczce
Schab nadziewany morelą w miodzie
Karczek nadziewany śliwką i marynowany w majeranku
Rolada z boczku z jajem, nacierana grubo mielonymi ziołami i pieprzem
Rolada z boczku nadziewana wędzoną śliwką i mięsem mielonym
Jaja faszerowane wędzonym pstrągiem
Jaja faszerowane pastą szczypiorkową
Jaja w zalewie octowej
Galareta z szynką i jajem
Ozory w galarecie
Sałatka jarzynowa w szynce konserwowej
Sałatka z jajem przepiórczym
Sałatka śledziowa z buraczkami w occie malinowym
Matias nadziewany sałatką z sosem majonezowym
Matias w sosie musztardowo-miodowym z gorczycą
Matias w oleju z cebulą i jajkiem
Twaróg cięty/Pasty twarogowe/Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Sery żółte/ Dżemy, miody/Jogurty, płatki, mleko
Marynaty / sałaty / oliwy / cięte świeże pieczywo mieszane
Sos – ćwikła z chrzanem/ chrzan z e śmietaną/ chrzan, musztarda/ musztarda z gorczycą / ketchup, majonez, sos tatarski
Zapraszamy Informacja - Rezerwacja
tel. +48 58 535 38 80
tel. kom. +48 666 010 394
tel./fax +48 58 350-19-56
recepcja@zamek-gniew.pl