W ofercie :
- Nocleg w komfortowych pokojach wraz ze śniadaniem
- Uroczyste powitanie historyczne salwą armatnią
- Rycerski pokaz szermierki
- Specjalne menu kolacji przygotowane przez szefa kuchni Mariusza Gachewicza
- Open bar:piwo/wino/wódka/whisky
- Woda/soki/kawa/herbata
- Maska karnawałowa
- Oprawą muzyczną zapewni band TOP 10
Cena balu 220 zł/os
Promocyjna oferta na noclegi :
Pokój 2 os w pałacu Marysieńki 680 zł noclegiem
Pokój 2 os w hotelu Rycerskim 760 zł z noclegiem
Pokój 2 os w komnatach zamkowych 839 zł z noclegiem
Menu Balu
Przystawka zimna
Rostbef marynowany w ziołach, podany na musie z pasternaka i piklowanymi warzywami
Pieczywo, masło smakowe
Stacja Azja
Live cooking
Zupa tajska z kawałkami kurczaka i krewetkami
Kurczak mekong z sezamem na ryżu i chrupiącymi warzywami
Stacja Włoska
Live cooking
Krem z pieczonego pomidora i czosnku
Ravioli z ricottą, parmezanem i szpinakiem
Stacja z Pierogami
Live cooking
Pierogi z szarpaną kaczką z orzechami, brokułem i ciemnym sosem
Stacja Sarmacka
Live cooking
Faszerowane ptactwo z sosami i karmelizowaną czerwoną kapustą z rodzynkami
Łopatka szpikowana słoniną, sosem pieprzowym i maślaną pieczrką
Rostbef wołowy podany z pieczonymi ziemniakami w rozmarynie
Bufet ciepły
Gulasz z dziczyzny z darami lasu podany z palonymi warzywami z rozmarynem
Uda kurze confitowane, podane z sosem brzoskwiniowym i chrupiącą marchewką
Polędwiczki wieprzowe podane na pieczonym boczniakiem z szalotką
Pstrąg łososiowy podany na kuskusie z warzywami i sosem kaparowym
Żółte curry z annanasem, batatem, pasternakiem i zielonym groszkiem
Soczewica z grzybami, szczypiorem i warzywami korzennymi
Pieczone pierogi z farszem oriętalnym
Bufet zimny
Sushi
Sajgonki warzywne w sosie słodko kwaśnym
Schab pieczony podany z sosem tuńczykowo – kaparowym,
Terina z kurczaka podana na ananasie
Mus z kaczki z pistacjami i galaretką z czarnej porzeczki
Tatar z łososia podany w ogórku i kawiorem
Wieprzowina pieczona w niskiej temperaturze podany z sosem BBQ
Melon podany z szynką szwardzwaldzką i sosem żubrówkowym
Pasztet wieprzowy z polędwiczką z sarny marynowanej w miodzie
Pasztet z dziczyzny z borowikami
Boczek pieczony z zielonym pieprzem i czosnkiem pieczonym
Łopatka pieczona po staropolsku nadziewana cebulą i boczkiem
Schab marynowany w warzywach, wędzony w drzewie gruszy
Boczek nacierany czonkiem i majerankiem, wędzony
Ćwikła z chrzanem
Chrzan ze śmietaną
Sos tatarski
Marynaty z zamkowej piwnicy
Smalec
Sałatka z krewetkami w teriaki
Sałata z rawioli szpinakowym z kawałkami duszonej polędwiczki wp.
Sałatka ze szpinaku z kawałkami sera pleśniowego, gruszki, kurczaka i grzankami ziołowymi
Sałatka z rukoli pieczonej wołowiny, orzechów karmelizowanych i chrupiących warzyw
Pieczywo, masło
23.30
Kaszanka podana z cebulą, doprawiona cząbrem i szałwią
Żur z prawdziwkami i boczkiem
Bufet deserowy
Tort orzechowy z chrupiącym spodem
Sernik na białej czekoladzie pieczony w niskiej temp.
Mus z mango i marakui
Włoskie Tiramisu
Mus czekoladowy podany z wiśniami
Panna cotta o nucie cytryny podana z sosem malinowym
Ciasta z zamkowej cukierni
Stacja deserowa
Live cooking
Lody rzemieślnicze
Open bar
Wino białe czerwone/ Wódka Żóbrówka / soki/ woda w stoły
Wino białe czerwone/ Wódka Żóbrówka/ Whisky Grand's/ Piwo Specjal
Woda/ Napoje owocowe/ Napoje gazowane