HOTEL ZAMEK GNIEW ZAPRASZA DO WZIĘCIA UDZIAŁU RODZINNYM WEEKENDZIE ANDRZEJKOWYM W WYJĄTKOWYM MIEJSCU JAKIM JEST HOTEL ZAMEK GNIEW.
Pakiet 27 - 29 listopada 2020
(Animacje Andrzejkowe dla Dzieci 20.00-23.00, sobota 28 listopada)
MENU KOLACJI ANDRZEJKOWEJ
Przystawka zimna
Matias podany z kwaśną śmietaną, jabłkiem karmelizowanym i piklowaną cebulą
Pieczywo/Masło
Stacja Azja - Live cooking
Zupa tajska z kawałkami kurczaka i krewetkami
Kurczak mekong z sezamem na ryżu i chrupiącymi warzywami
Sushi
Sajgonki warzywne w sosie słodko kwaśnym
Pierogi pieczone z farszem azjatyckim
Sałatka z krewetkami w teriaki
Stacja Włoska - Live cooking
Krem z pieczonego pomidora i czosnku
Ravioli z ricottą, parmezanem i szpinakiem
Sałatka z tortelini z borowikami
Capressi z pesto bazyliowym i orzeszkami pini
Melon podany z szynką szwarcwaldzką i sosem żarówkowym
Sałatka z rukoli pieczonej wołowiny, orzechów karmelizowanych i chrupiących warzyw
Sałata z ravioli szpinakowym z kawałkami duszonej polędwiczki wieprzowe
Sałatka ze szpinaku z kawałkami sera pleśniowego, gruszki, kurczaka i grzankami ziołowymi
Stacja z Pierogami - Live cooking
Pierogi z szarpaną kaczką z orzechami, brokułem i ciemnym sosem
Stacja Sarmacka - Live cooking
Faszerowane ptactwo z sosami i karmelizowaną czerwoną kapustą z rodzynkami
Łopatka szpikowana słoniną, sosem pieprzowym i maślaną pieczarką
Rostbef wołowy podany z pieczonymi ziemniakami w rozmarynie
Stacja Vegańska - Live cooking
Pepitki podane z warzywami po azjatycku
Kaszotto z borowikami i szczypiorem
Sałatka z pieczonego buraka z granatem
Sałatka z kaszą gryczaną i fasolką szparagową
Falafele z dipem jogurtowym
Burger vege z karmelizowaną cebulą
Bufet ciepły
Gulasz z dziczyzny z darami lasu podany z palonymi warzywami z rozmarynem
Uda kurze confitowane, podane z sosem brzoskwiniowym i chrupiącą marchewką
Polędwiczki wieprzowe podane na pieczonym boczniakiem z szalotką
Pstrąg łososiowy podany na kuskusie z warzywami i sosem kaparowym
Żółte curry z ananasem, batatem, pasternakiem i zielonym groszkiem
Soczewica z grzybami, szczypiorem i warzywami korzennymi
Pieczone pierogi z farszem orientalnym
Bufet zimny
Schab pieczony podany z sosem tuńczykowo – kaparowym,
Terina z kurczaka podana na ananasie
Mus z kaczki z pistacjami i galaretką z czarnej porzeczki
Tatar z łososia podany w ogórku i kawiorem
Wieprzowina pieczona w niskiej temperaturze podany z sosem BBQ
Pasztet wieprzowy z polędwiczką z sarny marynowanej w miodzie
Pasztet z dziczyzny z borowikami
Boczek pieczony z zielonym pieprzem i czosnkiem pieczonym
Łopatka pieczona po staropolsku nadziewana cebulą i boczkiem
Schab marynowany w warzywach, wędzony w drzewie gruszy
Boczek nacierany czosnkiem i majerankiem, wędzony
Ćwikła z chrzanem
Chrzan ze śmietaną
Sos tatarski
Marynaty z zamkowej piwnicy
Smalec
Pieczywo, masło
23.30
Kaszanka podana z cebulą, doprawiona cząbrem i szałwią
Żur z prawdziwkami i boczkiem
Bufet deserowy
Tort orzechowy z chrupiącym spodem
Sernik na białej czekoladzie pieczony w niskiej temp.
Mus z mango i marakui
Włoskie Tiramisu
Mus czekoladowy podany z wiśniami
Panna cotta o nucie cytryny podana z sosem malinowym
Ciasta z zamkowej cukierni
Stacja deserowa - Live cooking
Lody rzemieślnicze